Bewustzijn en informatie

Ik weet al dat bewustzijn geen functie is van de hersens. Het universum zelf is bewust.
Ik heb echter de overtuiging dat gedachten dat wel zijn. Zou dat eigenlijk wel juist zijn ?
Kan bijna niet anders zou ik zeggen, maar wie weet ?
Ik dacht altijd te kunnen voelen dat er een bron was, (achter in mijn hoofd) een oorzaak voor gedachten, maar misschien was dat ook wel een illusie. Leek dat alleen maar zo, omdat ik dat geloofde.

Ik leg een verband tussen het hebben van gedachten en nadenken. En het hebben van gedachten en de inzichten. Als ik iets inzie door een ervaring, door training, door informatie die ik krijg, dan word ik daar nu bewust van via een gedachte. Ik koppel het hebben van die gedachte aan het hebben van dat inzicht. Alsof ik die gedachte nodig heb om dat inzicht te hebben. Maar er is eerst het inzicht en dan pas de gedachte.
Ook het denken stopt niet als mijn gedachten stoppen, of als ik ze niet bewust oppak. Het denken is zijn aard en dat gaat automatisch, ook wat het leert of denkt te zien aan verbanden. (dromen is niks anders als je denken die gedachten veroorzaakt, het gaat dus 24/7 door wat je doet, zelfs als je slaapt. (daarom is het vaak goed om er even een nachtje over te slapen)

Zo denkt het ego dus dat hij het geheel kenbaar moet maken (via gedachten) wat het geheel heeft ontdekt/ geleerd om er wat aan te hebben. Wat een onzin hahaha !
Het hebben van gedachten betekent niet dat je denken dan actief is en dat je dus dingen aan het leren bent, oplossen bent, aan het ontwikkelen bent. Dat is de aard van wie we zijn → evolutie. Dat gaat 24/7 door met of zonder gedachten. Sterker nog, dat gaat beter zonder capaciteit kwijt te zijn aan al die onzin gedachten. Het is dus juist efficienter om geen gedachten te hebben !
(allemaal mechanismen op basis van onjuiste overtuigingen)
Dat is ook logisch; fouten maken, ongelukken, etc gebeuren omdat we teveel afgeleid zijn door onze gedachten.

Ik ben bewustzijn en ervaar dat waar ik bewust van ben. Ik dacht te zijn wat ik ervaarde en daar de oorzaak van te zijn, het begin te zijn en dus te kunnen sturen. Maar ik ben slechts toeschouwer.
Daarom praat ik de hele tijd tegen mijzelf via gedachten, omdat ik denk dat ik bewust moet zijn van wat er gebeurd om te controleren of alles wel goed gaat en om beslissingen te nemen. Helaas zijn gedachten daar te dom voor en saboteren de boel alleen maar.
Als het geheel een beslissing heeft genomen komt dat soms tot mij via een gedachte (over waar ik heenga, mijn lot, mijn toekomst, wat ik ga doen) en dat geeft een goed gevoel. (dat probeer ik dan te reproduceren). Daarna ga ik bedenken of dat wel goed was en probeer ik dat te begrijpen, alsof het een onderdeel is van de realiteit. Maar dat is niet zo, het is slechts een illusie.

Zou de functie van bewustzijn zijn om informatie binnen het geheel over te dragen ? Daarom focust het zich op het negatieve om die informatie prioriteit te geven ? Het identificeert zich met het lichaam en kan blokkeren en zo problemen veroorzaken die het bewustzijn aantrekken en zo probeert zichzelf te sturen ?
(en via het lichaam weer de rest van de wereld)
Het denkt daarom de oorzaak te zijn ? Het begin ?
Maar het is slechts een medium, een toeschouwer. Het universum is bewust, daarom kunnen we informatie ontvangen buiten de capaciteiten van het lichaam → de zintuigen.
(b.v. Dat je voelt als er iemand naar je kijkt (zonder dat te kunnen zien))
We beperken onszelf dus door te denken dat het lichaam bepaalt en daarom lijken sommige mensen meer te kunnen, meer op te vangen. Ze zijn gewoon bewuster van de informatie die hun bewustzijn allemaal oppakt. Daarom kan ik voelen wat anderen voelen.
Het is allemaal 1 geheel.

(Quantum Mechanica: observatie beïnvloed de uitkomst welk pad genomen wordt. Bewustzijn beïnvloed ook op deze manier ?)
Informatie kan via bewustzijn sneller reizen dan het licht ? m.a.w. Bewustzijn is geen onderdeel van de energie waaruit het ons 4% bekende universum bestaat ? (maar heeft dus wel interactie ermee)

Een overtuiging is niet wat je denkt, maar bepaald hoe je denkt ! En dingen ervaart !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *