Het proberen te redden van anderen en mijzelf is gewoon weer een truc van het ego.

Afgelopen tijd blijft het wat zwaar. Maar ervaar het met vertrouwen.
Realiseerde mij vanochtend opeens wat over het thema redden. Kwam laatst een oude ex tegen die mij een serie op Netflix aanraadde. “You”. Gaat over een psychopaat die denkt zijn vriendin te moeten redden uit liefde voor haar. Hij zou nml alles doen voor haar om haar gelukkig te maken.
Precies wat ik ook doe haha. (In de serie vermoord hij dan de slechte mensen uit haar leven)

Dit redder syndroom heb ik sinds die ex in al mijn relaties gehad. En onbewust is dat ook wat ze zoeken. Iemand die ze red en nooit in de steek zal laten. (Ook wel daddy issues genoemd cq bindingsangst)

Ik dacht altijd dat dit een bespiegeling was hoe ik mijzelf probeerde te redden. Mijzelf redden en gelukkig maken in de context van het verlichtings proces. Door verlicht te zijn.
Dit geld natuurlijk ook voor het redden van anderen en de wereld. (Guru willen zijn)
Maar ik ervaarde opeens hoe het een bespiegeling is hoe ik mijzelf probeer te redden in dit proces door mijzelf/het zelf/ego te redden. Door mijzelf/het zelf/ego in stand te houden. Door te blijven richten op de externe wereld.

Toch bijzonder. Ik heb altijd geweten dat guru zijn/spelen mijn proces in de weg zou zitten. Ik gebruikte als excuus dat ik er nog niet klaar voor zou zijn. (Wat niet waar is, gezien ik iig 1 iemand echt heb geholpen. (Via email)).
Als excuus dat ik dat pas kon gaan doen als mijn duale ervaring (van een zelf) weggevallen was.
Maar dat waren dus weer zelf verzonnen verklaringen om iets te begrijpen wat ik nog niet echt kon begrijpen. Tot nu šŸ™‚
Het is en zal altijd een mysterie blijven hoe ik dit soort dingen weet voor ik ze kan weten. Bijzonder.

Daarom is dit verlichtings proces een illusie. Een verslaving. Iets wat dus voor de meeste verlichten (gurus) 35 jaar kan duren. Het is gewoon weer een truc om het zelf/ego te redden en zo lang mogelijk in stand te houden hahaha.
Het mechanisme wat zichzelf in stand probeerde te houden. Wat je dus kan laten stilvallen of voeden om het proberen te redden šŸ™‚
Daarom zijn al die gurus dus niet echt volledig verlicht. Ze proberen nog steeds hun zelf te redden.

De enige waarbij ik twijfel dat ie dat niet meer probeert is Eckhart Tolle.

PS daarom is het ego altijd egoĆÆstisch. Alles wat het doet is voor zichzelf. Zelfs anderen helpen/redden. Zelfs verlicht worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *