De projectie van een ander bepaald wie ik ben.

Dualiteit = zelf = zelfafwijzing

Alleen accepteren en voelen is geen oplossing, omdat het zelf ervoor kiest om je af te wijzen. Het zelf moet dus zelf inzien dat zijn afwijzing averechts werkt en mij niet beschermt of gelukkig kan maken. De zelfopoffering.

Vandaag leek de kern van het zelf/zelfafwijzing doorgeprikt.(de zeer harde en vaak onaangename harde energiepunt in mijn hoofd) Plotseling (tijdens het wandelen), maar gaat ook nog steeds geleidelijk. Het is uiteraard niet te omschrijven , maar het lijkt erop dat de dualiteit en zelf(afwijzing) nu definitief aan het oplossen is.

Grappig dat ik dit onbewust toch voelde aankomen. Sabbatical genomen van de hondenopvang plus de rest, helemaal vrij en klaar om wat nieuws te doen. Uiteraard probeerde mijn hersenen deze onbekende toekomst extern op te vullen. Allemaal plannen die ik zou kunnen gaan doen, die de verandering zouden kunnen zijn die ik voelde aankomen. Het was natuurlijk weer gewoon een externe projectie (met mijn nog “ik wil hier niet zijn gevoel”) van een interne aangelegenheid.

Denk dat ik daarom nog wel heel sporadisch boos kon worden op anderen als ze mij bleven afwijzen (wat iedereen natuurlijk doet, in verschillende mate en gradaties) . Waarom ik zo boos was geworden op de afwijzing van de vriendin. Ik was klaar met de afwijzing van mijn zelf. Met mijn zelfafwijzing.

Ook wordt er opgemerkt hoe er geen voorwaarden meer worden gecreëerd waaraan ik zou moeten voldoen om een goed of gelukkig persoon te zijn. Geen voorwaarden aan wat ik zou moeten denken, zou moeten voelen of zou moeten doen. Dit valt natuurlijk samen met het feit dat er geen persoon meer wordt gecreëerd waar voorwaarden aan worden opgelegd. Ik ben geen verlicht of liefdevol persoon of gelukkig persoon. Wie ik ben wordt niet bepaald door mij, maar bepaald door de ander. Die is de maker van wie ik ben. Het is zijn/haar projectie , beeld en oordeel. Voor sommige mensen ben ik heel liefdevol en gelukkig en voor anderen heel confronterend en bedreigend, iemand die ze een negatief gevoel (van eigenwaarde) geeft. Ik ben beide en beide niet 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *