nog steeds bang voor de dood

Vanochtend na het wakker worden kwamen de volgende gedachten in mij op:
Ik ben niet dat wat het juiste probeert te doen
Ik ben niet dat wat verlicht wil worden

Ik ben wel dat wat mijn gedachten belangrijk vind
Die ze geloofd en macht geeft
→ maar hier moet ik geen ideeën over scheppen, geen concepten over bedenken, dat is niet mogelijk.

Dit triggerde gelijk weer mijn ego/ denken die weer ideeën en een concept probeerde te vormen over mijn werkelijke ik, waar ik mij mee identificeerde door te geloven dat dat belangrijk is om te achterhalen, dat dat een oplossing zou zijn.
“Als ik weet wie mijn werkelijke ik is, dan is alles goed”
Er is geen zelf en ik ben niet de levensenergie die ik voel of wat overblijft als dat verdwijnt of waarin het verdwijnt. Slechts bewust van dit alles, dat waarin dit alles zich afspeelt.

Dat alleen ervaart doordat het zich afspeelt. Zou het daarom zich eraan vast proberen te houden ? Ik geloof dus nog steeds dat ik ophoud te bestaan als ik alles zou loslaten, dus nog steeds bang voor de dood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *