ego spiegelt zijn aard op de wereld

Je kan niet “niet-denken/niet-doen” doen, alleen door bewust te zijn van het hiernu stopt het denken/doen vanzelf.

Toen ik vanochtend onder de douche stond kon ik opeens voor het eerst echt voelen hoe mijn gedachten over de realiteit zoals: “hoe kan ik dit of dat het beste doen”, “wat zou hij/zij nou eigenlijk precies willen met wat hij/zij zegt”, “het zou efficiënter en beter voor me zijn als ik dit en dat deed, of als ik eerst dit ga doen want dat is belangrijker dan de rest van wat ik moet doen” etc etc etc, hoe die gedachten echt in mezelf zaten en helemaal niks met de realiteit te maken hebben. Dat het puur iets is wat in mijzelf zit en de externe wereld er niet toe doet.
Het is slechts de aard van het ego om problemen te zien, te oordelen en te zoeken ongeacht de realiteit. Het ego spiegelde zijn aard gewoon via de realiteit waarin je je op dat moment bevind, waar je ook bent.
Daarmee samenhangend voel ik hoe de externe wereld steeds er minder toe doet over hoe ik me voel. Rationeel is dat logisch, want ik leid al ruim een jaar hetzelfde leven, dus dat ik me elke keer zo anders voel ligt toch echt aan mijzelf. Maar ik begin het nu echt te voelen dat het zo is. Dat hoe wij denken hoe de realiteit is cq de externe wereld verantwoordelijk is voor hoe wij ons voelen een illusie is.

Hoe het uit het ego komt om te blijven reageren op mijn omgeving en die probeert te beïnvloeden, te beoordelen en beslissen hoe ik mij erbij zou moeten voelen.
Begin steeds meer te beseffen dat hoe wij onze levens leven en waar we ons de hele dag druk om maken eigenlijk 1 grote grap is die er totaal niet toe doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *