Hoe is het om Spiritueel Verlicht te zijn ?

Voor mij zou het antwoord nee zijn. (als antwoord op de vraag van gisteren)

Het volgende antwoord op de vraag over hoe het is om verlicht te zijn kwam in mij op. De vraag die iedereen stelt en waar men het antwoord op wil weten:

Is er die ervaring van constant gelukkig zijn als je spiritueel verlicht bent ?
(Of dankbaarheid, berusting of inner-vrede of wat dan ook)
Zoals eigenlijk alle antwoorden: Ja en Nee.

Nee, er is niet een constante ervaring van euforie of gelukkig zijn. Dat is ook onmogelijk, niet alleen biologisch, maar ook omdat elke ervaring relatief is.
Daarnaast gaat in het universum en in het leven alles in golven. Dus ook het gevoel van gelukkig zijn. (Dankbaarheid, berusting, liefde etc)

Maar als verlichte is dat juist wat zo mooi is. De wetenschap dat elke dag anders is. Dat alles tijdelijk is. Wat ik ook voel en ervaar, het komt en gaat. Maar ik weet dat wat er ook voor in de plaats gaat komen hiernu, het is altijd goed (er is dus geen lijden) en altijd tijdelijk. Wat dus ook een constant gelukkig zijn is.
šŸ™‚

PS Er is wel een constante ervaring van innerlijke rust. Er worden immers geen problemen ervaren. Er is volledige acceptatie. Het beseffen dat je niks fout doet (behalve je uiterste best) is heel bevrijdend en berustend. Wat ook wel kan worden bestempeld als liefdevol zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *