Het zijn gewoon suggesties

“De enige echte blokkade is geloven in een ik dat blokkades heeft. Het zal zichzelf altijd zien als behept met blokkades. Er komt geen een moment waarop het ik zichzelf niet ziet als behept met blokkades. De grootste blokkade is de misvatting dat er een ik is dat blokkades heeft.”

Deze quote van Adyashanti schreef ik al meer dan een jaar geleden op in dit dagboek. Toch bleef ik erin trappen. Bizar weer.

Die innerlijke entiteit die je lijkt te vertellen wat je moet doen. Het zijn gewoon suggesties, meer niet. Je hoeft er dus niks mee te doen. Kan wel, hoeft niet. Dat is de vrijheid die je hebt.

11:00

Ik voelde vanochtend in bed (werd om 5:00 wakker) weer een verschuiving plaatsvinden. Het voelde alsof ik mij eindelijk realiseerde dat ikzelf het probleem was en nu volledig de controle kon loslaten. (daarmee de blokkade) Het voelde alsof ik nu niks anders kon doen dan het maar toe te laten (de energie). Ik verwachte een hele dag dan maar niks te doen, gewoon de energie ervaren. Alleen maar zitten in interne ervaringen hebben. Het tegenovergestelde gebeurd. Ik ben sinds tijden niet zo “productief” en actief bezig geweest. Grappig is hoe ik opmerk hoe het zelf de neiging heeft om hier tegenin te gaan. Hoe het de boel wilt analyseren wat ik het beste kan doen, in welke volgorde, mijzelf niet te moe maken, doe ik wel het juiste voor mijzelf om dit goede gevoel te behouden hahaha. M.a.w. de neiging om de boel weer te blokkeren. Het gebeurt tot nu toe niet.
Grappig hoe dat weer werkt haha. Die paradox. Jaren leef ik in angst dat de controle/blokkade loslaten zal resulteren in deze overweldigende ervaring, waarin ik niet meer normaal kan leven en functioneren. Waarin ik niet meer productief en actief zal zijn etc. Ik weet natuurlijk niet hoe het morgen is, maar op dit moment gebeurt het tegenovergestelde hahaha.

(oppassen het niet als excuus te gebruiken om niet door te gaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *