Mijn denken zal mij nooit accepteren

Vannacht een natte droom gehad, maar mijn energie niveau is nu nog steeds hoog. Zat mij te bedenken dat dat ook wel in golven zal komen, dus misschien over een week weer vanzelf minder. Maar het voelt nu gewoon goed, zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf om de hele dag bewust te zijn, vertrouwen heb.

Heb gister de hele dag weer met dat meisje gechat en heb haar gezegd dat ik haar leuk vind. Ze vind mij ook wel leuk geloof ik. Ze komt morgen weer langs, o.a. samen eten. Net als al mijn exen en vrouwen die ik aantrek laat ze zich nog teveel leiden door haar angsten en heeft ze een nog wat laag zelfbeeld. (ze durft nog niet 100% te geloven dat ze een goed mens is) En ze is 21 en dus 15 jaar jonger :-). Normaal zou mijn denken dat een probleem vinden, maar nu volg ik gewoon mijn gevoel en trek ik mij daar niks van aan. Mijn gevoel vertelt mij dat dit wel eens wat zou kunnen worden. Ze is heel open, ze is slim, snapt dingen die ik zeg heel snel en zegt zelf ook al dingen over verlichting die ze zelf nog niet begrijpt. Ze heeft dus enorme aanleg ervoor. Ze durft eerlijk naar haar zelf te zijn en staat dus open voor de waarheid waar ze zelf ook hard naar op zoek is. Waar Eleonora moeite had om dingen van mij aan te nemen en Catja juist het tegenovergestelde wilde doen alleen maar omdat ik het vroeg cq zei dat het anders moest (tenzij ik het uitmaakte haha) , heb ik het idee/gevoel dat Qonchita juist wel open staat voor wat ik (niet) weet.

Een mooi voorbeeldje is; Ik liet haar iets van Osho lezen over eerst jezelf vertrouwen en van jezelf houden. Het ging eigenlijk over hoe onze samenleving zelfvertrouwen ondermijnt, vertrouwen in het het algemeen ondermijnt. Geloof dat ze de volgende dag in de chat zei: “Ja, ik moet eerst van mijzelf houden en dan zal ik ook echt van iemand anders houden”. Als opmerking tussendoor. Ze pikt dit soort dingen dus gelijk op en snapt ze, dat is gewoon een mooi iets.

Dat ze ziet wat ik heb ontdekt en dat ze dat ook wil. Er is een duidelijke connectie met veel overeenkomsten en toevalligheden tussen ons. Zij is net als ik, in het feit dat als ze ergens voor gaat, dat ze er dan helemaal voor gaat, zelf op onderzoek gaat, ongeacht wat anderen zeggen en dat vind ik schitterend. Ze is net zo eigenzinnig als ik haha. En laten we eerlijk zijn, dat ze pas 21 is heeft natuurlijk juist ook veel voordelen, heel openminded, staat nog overal open voor en niet al vastgeroest door het leven, een beginner. Juist de kwaliteit die je op dit pad moet hebben. Net als ik zal ze veel dingen nog voor het eerst echt ervaren en het is natuurlijk mooi als je dat samen kunt delen. Ben misschien zelfs al een beetje verliefd 🙂

Ondertussen meditatief blijven en beseffen dat mijn denken en gedachten niet belangrijk zijn.

15:30

Opeens een raar besef dat mijn ego, mijn denken nooit mij zal kunnen accepteren. Dat ik nooit mijzelf kan accepteren via het denken, dat is onmogelijk. Het denken kan mij niet accepteren, het geheel niet accepteren. Het geheel bestaat alleen in het hiernu en het denken kan daarin niet bestaan. Het kan alleen maar oordelen, goed en slecht, het heeft gewoonweg niet de mogelijkheid tot acceptatie, dat gaat tegen zijn aard in, tegen zijn kunnen in. Net als een mens niet kan vliegen of niet over water kan lopen.
Zelfacceptatie is niet het geheel accepteren, het is de onzin van het denken accepteren door het geheel. Het is de onzin van het denken accepteren en weten dat het machteloos is, niet belangrijk is. Slechts 1 van de vele instrumenten die slechts heel af en toe van pas komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *