je focus loslaten

Probeer niet iemand te zijn (in contact met mensen), wees spontaan.

Merkte gisteravond tijdens tv kijken dat als ik me focus op het beeld en de ondertiteling dat dit alleen via het denken kan (ook al heb je geen gedachten)
Als ik bewust ben zie ik de hele kamer met de tv, maar kan dan niet tegelijk de ondertiteling lezen. Wel apart. Dus ook al heb ik geen gedachten, ik moet leren niet gefocust door het leven te gaan. Focussen is alleen nodig in bepaalde acties en moet geen constante staat van zijn zijn zoals het nu is, constant gefocust op iets.
Denk dat daardoor je denken zo actief wordt bij routine handelingen of als je weer even niks doet (en afleiding nodig hebt om je denken bezig te houden in vorm van tv/muziek/lezen/internet)
Je denken focust zich dan op zichzelf ipv de externe wereld.

Dus via meditatie of met iets anders leren je mind te focussen (denken dat je het onder controle kan krijgen → illusie) is dus geen oplossing . Het gaat er juist om, om die focus (al is het zonder gedachten) los te laten. Je focust je wel op het “nu”, maar ook op het “daar”. De bedoeling is bewust te zijn, te leven in het “hiernu” en niet “nudaar”. Dus voelen vanuit het lichaam.

m.a.w. Wees Bewust !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *